TV Riemst

Eén beeld zegt vaak meer dan 1.000 woorden. De Gemeente Riemst komt niet alleen in beeld op TV Limburg tijdens Fan van Riemst, maar brengt ook heel wat gemeentelijke activiteiten en evenementen zelf in beeld. 

BinckBank Tour in Riemst

Op zaterdag 12 augustus ging de zesde etappe van de BinckBank Tour van start in Riemst, aan de brug in Vroenhoven. Het gemeentebestuur huldigde er inwoner en Nederlands profrenner Tom Dumoulin voor zijn eindoverwinning in de Giro. De rit naar Houffalize werd gewonnen door Truienaar Tim Wellens, Tom Dumoulin pakte er de leiderstrui, die hij ook na de laatste rit wist te behouden.

.

Vakantievrienden

Begin augustus kon je deze leuke zomerreportage over onze gemeente zien op de regionale zenders TVL, AVS en ATV in Vakantievrienden.

.

Imagocampagne gemeente Riemst

Dit is Riemst! 

.

Wereld Muziek Concours Kerkrade

Riemst laat van zich horen op het Wereld Muziek Concours in Kerkrade! 5 muziekverenigingen uit onze gemeente zullen zich meten met de beste fanfares, harmonies en drumbands uit de wereld. TV Riemst ging mee op pad!

.

.

.

.

.

.

Fan van Riemst: herinrichting De Molenbeemd

Natuurgebied De Molenbeemd in Membruggen werd heringericht, veel dank aan de vrijwilligers van de vzw Orchis!

.

Fan van Riemst: Denk, Eet, Koop Lokaal

Denk, Eet, Koop Lokaal in Riemst! Nog tot en met 11 juni kan je meedoen aan onze tombola, per aankoopschijf van 5 euro krijg je een tombolabiljet bij de deelnemende handelaars.

.

10 en 11 mei-herdenking Vroenhoven

Op 10 mei 1940 begon voor België de Tweede Wereldoorlog aan de brug in Vroenhoven. De strijd, die enkele dagen duurde, eiste een grote tol. 1740 mensen kwamen om het leven: militairen, maar ook veel burgers.

.

Groeven krijgen vleermuisvriendelijke hekken

De gemeente Riemst is gestart met het afsluiten van een aantal ingangen van mergelgroeven in Zichen-Zussen-Bolder. “We sluiten deze toegangen af in het kader van de openbare veiligheid, maar ook om de aanwezige vleermuispopulatie verder te beschermen,” licht burgemeester Mark Vos toe.

.

Buitenspeeldag

Op woensdag 21 april werd het sport- en speelterrein door de dienst Jeugd en Sport helemaal omgevormd tot een attractiepark voor de jaarlijkse Buitenspeeldag. 

.

Nieuwe Kringwinkel in Riemst

Je vindt de nieuwe Kringwinkel pal naast het recyclagepark op KMO-zone Op 't Reeck. Elf enthousiaste medewerkers staan voor je klaar. Wist je dat het gebouw is opgetrokken uit herbruikbare materialen? Een uniek en energieneutraal concept, en dat in Riemst!

.

Nieuw informatieblad 3770

Heb je net als Urmila Vanweert onze gloednieuwe 3770 in de brievenbus gevonden? Maar voor het daar ligt, heeft het informatieblad al een hele weg afgelegd! We tonen je die weg voor één keer achterstevoren! Met dank aan bpost en drukkerij Pietermans.

.

Fan van Riemst: Gouwgoed

Erfgoed op een originele manier tot leven wekken in de klas, dat is Gouwgoed! De leerlingen van het 4de leerjaar van GBS De Klinker kennen nu de geschiedenis van de fiets dankzij erfgoedbemiddelaar Guy Plevoets.

.

Start2Run

Start2Run schoot op 29 maart uit de startblokken op de Finse piste in Riemst! We wensen de deelnemers veel succes en sportplezier. Sport jij ook? Deel dan je belevenissen met de hashtags #sportersbelevenmeer #Riemst! En dat meer, was het leuke gezelschap en de mooie zonsondergang!

.

Nieuwjaarsreceptie bevolking

De nieuwjaarstoespraak van burgemeester Mark Vos gemist? Geen nood! U kan ze hier verkort herbekijken!

.